Campari
Campari er et italiensk varemærke for en krydderlikør som har en bitter sød smag. Campari blev i 1860 udviklet af den italienske likørblander, Gaspare Campari. Gaspare Campari var ejer af caféen Caffé Campari som lå i hjertet af Milano, som dog har skiftet navn til Café Zucca men dog stadig eksisterer. Den Campari, som man drikker idag bliver produceret på nøjagtig den samme måde som de gjorde i 1860, ligeledes er opskriften stadig en velbevaret hemmelighed.
Ligesom så mange andre hemmeligholdte opskrifter i spiritus verdenen er det ligeledes hos Campari kun en håndfuld betroede medarbejdere i virksomheden som kender den præcise opskrift, som blandt andet er baseret på aromatiske planter, bitre urter og frugter, der bliver opblødt i destilleret vand og derefter tilsat alkohol. Den bløde røde farve som den bl.a. er kendt for stammer fra det naturlige farvestof karmin. I adskillige lande i europa tilbydes Campari i soda form, hvor man kan få det i færdig blandet form.
I år er den danske leverandør Hans Just A/S
Officiel hjemmeside: link eller kan handles her: Campari likør
Ønsker du at lave et lave et par lækre campari drinks, så har vi samlet et par her:
- 2 cl Campari
- 2 cl Rød Vermouth
- 2 cl Gin
Camparina
- 6 cl Campari
- 2 tsk Rørsukker
- 3 både Lime
Campari Mojito
- 4 cl Campari
- 12 Mynte blade
- ½ Lime
- 1 spsk Rørsukker
- ca 8 cl Danskvand Knust is
Americano
- 3 cl Campari
- 3 cl Vermouth
- 1/2 Citronskive
- 1/2 appelsin skive Danskvand