Ingefær

Ingefær er en gammel klassiker i det kinesiske køkken, og har uden tvivl en masse gode egenskaber for vores menneskelige krop. Dette er nu ikke et helse site 😉 – ingefæren har en meget markant smag, hvilket gør den interessant i drinks. Som hovedregel kan man sige, at bruger man ingefær i sin drink, så vil den dominere smagen. Så er man ikke til ingefær, så hold nallerne væk!

Ingefær kan bruges i sin rene form – skællet og herefter most, kogt, infuesed eller lign. Personligt er jeg stor tilhænger af ingefærsirup, ingefærsodavand (f.eks. en øko ginger ale fra Ørbæk) og infused spiritus med ingefær.

Opskrift på hjemmelavet ingefærsirup:

Skræl en stor knold ingefær, og skær det i mindre stykker. Kogt stykkerne med lige dele vand og sukker i ca. 5 min. Rør af og til i gryden. Jo længere tid du koger siruppen, jo kraftigere ingefærsmag får du. Si den varme sirup over i en beholder der kan holde tæt. Siruppen er god i køleskabet i op til 3 uger efter den er lavet.

Infused spiritus med ingefær:
Skræl en lille knold ingefær og skær den i mindre stykker. Læg stykkerne ned i den spiritus du vil infuse, (mellem god vodka er oplagt), og vent 4-5 dage. Er du til masser af smag og kraft, så kan du lade ingefæren blive i spiritussen. Se iøvrigt indlæget om infused spiritus her.