Mississippi Chili
Her i weekenden var DrinksMeister ude til en fest, hvor kunden var stor chili fan, og spurgte om jeg kunne lave en twist af barens ene drink, Mississippi Julep. Han ville gerne have en Bourbon drink som Mississippi Julep jo er, men med noget chili i. Da han selv dyrkede et stort udvalg af forskellige chilis, så var det bare at kaste sig ud i forskellige varianter. Styrken af chilien kan variere meget fra chili til chili, så som bartender skal man starte forsigtigt ud, så man ikke ødelægger cocktailen med for meget stærk chili. Den opskrift som jeg endte med, som fungerede rigtig godt, var denne Mississippi Chili:
Mississippi Chili
4 cl Four Roses Bourbon
2 cl Southern Comfort
1,5 cl Monin Mango
1,5 cl Gomme
3-4 limebåde
ca. 1 cm “middel-stærk” chili, skæret i små stykker.
Se også: Whiskey eller Whisky?
Mos sirup og lime med chili i en shaker. Vær opmærksom på at jo mere du mudler chilien jo stærkere bliver drinken. Derefter fyld resten af ingredienserne i og shake med is. Dobbelt strain over i et cocktailglas og pynt med en chili på kanten af glasset. Resultatet er en frisk, lidt sød bourbon cocktail, der har en god chili styrke som afslutning. Men, tilpas mængden af chili til modtageren, ellers går det galt.
Ønsker man en mere stærk cocktail, kan man godt skære lidt ned på de søde sager, især gommen, og måske give det lidt mere Bourbon.