Desperatos? Øl som bassis i drinks
Hvad gør man, hvis man ikke er den store tilhænger af øl, men får en stukket i hånden? – Man laver da bare en øl drinks 😉
Der er mest et begreb vi kender fra udlandet, og især England og Tyskland har flere gode friske drinks, med øl som basis/fyld. Der findes også situationer som f.eks. den Kirsten Holm fra K-Bar fortalte i Urban – “hvis jeg skulle servere en drink for min onkel, der påstår han kun kan lide øl..” – så må man være kreativ, og finde den rette kombination af øl, og interessante ingredienser.
Kirsten Holm kom op med denne opskrift:
Aperol Sour Beer
5 cl Aperol
2 cl Friskpresset citronsaft
1 cl sukkerlage
8 cl Pilsner øl
Selv havde jeg støvet en Desperatos øl op, som i følge flasken havde fået et pift af tequila – og måske derfor var på 5,9%. En frisk, og ikke alt for tung øl. Nu var min ide jo så den, at man den skulle bruges til en drink, og resultatet blev følgende opskrift:
Inspiratos
[nggallery id=93]
10 cl Desperatos øl
1 cl Monin fersken sirup
3 limebåde
½ passionsfrugt
Mos lime, sirup og passionsfrugtkødet i glasset, tilføj is og øl. Senere lavede jeg en drink efter samme opskrift, dog med den lille ændring, nemlig ingefærsirup istedet for ferskensirup. Det gav en mere frisk og bitter smag, hvilket måske især øl-folket ville synes var den bedste udgave.