Guide: Sådan laver du de lækreste nytårscocktails
Årets sidste store festaften står for døren, og i den anledning giver en af Danmarks bedste bartendere sit bud på tre festlige favoritcocktails, som alle kan lave derhjemme.
Er tiden inde til at finde alternativer til champagne, mousserende vin eller hvad du normalt serverer, når du og dine nytårsgæster skal skåle det nye år ind? Så har Rasmus Juul, bartender på Danmarks bedste cocktailbar Ruby, opskrifter på tre lækre cocktails klar til inspiration.
“Når man står derhjemme og skal have gang i shakeren, er det en god idé at have en plan, inden man går i gang. Hav styr på, hvad du gerne vil servere og hvornår. Sørg for at ingredienserne er klar og brug lidt tid på at lære opskrifterne at kende. Det ser bare mere tjekket ud, når man udstråler, at man har styr på tingene og har overskud til at fortælle om det, du serverer” siger Rasmus Juul.
Rasmus Juul er et af Danmarks største bartendertalenter, og i år kæmper han med om at repræsentere de danske farver i Diageo World Class, der er bartendernes svar på VM. Han har lavet moderne fortolkninger af klassiske cocktails, der tager udgangspunkt i Tanqueray Ten-gin, whiskyen Johnnie Walker Gold og rommen Ron Zacapa 23.
“Jasmine”
Før maden har vi brug for at få sat gang i appetitten. For at gøre det, skal vi bruge noget let, frisk og gerne bittert. Her er et bud på en cocktail, som er ret lige til og ikke kræver den store forberedelse. Jasmine er en frisk cocktail, som har en god balance mellem sødt, surt, bitter, og den vil helt sikkert vække sulten inden middagen.
Alle ingredienser shakes med is, og sies derefter op i et afkølet cocktailglas og pyntes med appelsinskal.
”Bee’s Kiss”
Efter maden trænger vi til noget dessert. Hvad er mere passende end rom? Her er et bud på en klassisk cocktail, der er nem at lave og som smager helt fantastisk. Bee’s Kiss er lidt til den søde side, som en dessert gerne må være. Den får dog et hint af bitterhed fra friskrevet muskatnød til sidst. En perfekt cocktail til at afslutte middagen på og lade op inden resten af aftenens strabadser.
- 6 cl. Zacapa 23
- 3 cl. fløde (let pisket)
- 2 teskeer honning
- Muskatnød
Ingredienserne blandes i en shaker og røres for at opløse honning. Dernæst shakes den med is og sies i et afkølet cocktailglas. Til sidst pyntes den med friskrevet muskatnød.
”Penicillin”
Efter vi har være ude i kulden, skal vi have liv kroppen. Hvorfor ikke servere en krydret whisky- og ingefærcocktail med spark i? Det er en personlig favorit i den kolde vintertid. Den kaldes ”penicillin” og er en super cocktail at sunde sig på, efter at have været ude og skyde krudt af.
- 6 cl. Johnnie Walker Gold
- 3 cl. friskpresset citronjuice
- 2 skiver ingefær
- 2 teskeer honning
Ingefær muddles (stødes) først. Derefter tilsættes de resterende ingredienser, og der røres lidt for at få opløst honningen. Kom ingredienserne i en shaker, ryst grundigt og si op i et glas med is. Pynt med to skiver ingefær.