Liste af eksotiske drinksopskrifter du kan lave bag baren

Mango Punch

Der findes mange typer af punches, og de bliver lavet på mange forskellige ingredienser og måder. Der findes både punches med og uden alkohol, ofte er en punch en drik, som bliver lavet i store portioner, i de store såkaldte punchbowls. En punch er typisk lavet med en masse frugter eller med frugt juice, som gør smagen lækker, frisk og sød. Punchen kommer fra Indien og kom til Erupa igennem England, da sømænd af British East India Company i det tidlige 17-hundrede. Originalt havde punchen fem ingredienser: Alkohol, sukker, citron, vand og enten the eller krydderier.

Ingredienser til en frisk mango punch.
200ml hvidvin
200ml asti
200ml vodka
200ml mango pure
Saften fra en citron
40ml eller 17 gram sukker
500ml danskvand

Prøv også: Funking Mango

Som sagt kan man lave en punch på mange forskellige ingredienser og typer alkohol, jeg har valgt at tømme fryseren. Denne punch er en tøm-fryseren-punch, ligemeget hvad jeg holder for mine nærmeste så gemmer jeg rester, ikke kun mad, men også alkoholiske varer. Det er selvfølgelig ikke alt som er værd at gemme, men hvis man har haft en hyggeaften og ikke drukket helt ud af vinen så put resten i en pose og gem den i fryseren. I min fryser havde jeg noget hvidvin, lidt asti og noget vodka.

 

Eftersom hvidvinen og astien var delvis frossen, lagde jeg det i en gryde sammen med sukkeret og lod det varme op under en svag varme, man skal tage gryden af varmen, når væsken er gemmensigtig og helt klar i farven, altså når der ikke er mere sukker og isrester. Væsken må absolut ikke koge. Når man synes, den er, som den skal være, lader man den køle ned i køleskabet. Når gæsterne så er ankommet, blander man resten af ingredienserne, og hvis man har en flot skål eller måske en Punchbowl, så ser det jo rigtig flot ud at severe den i, jeg brugte bare den gryde som væsken var varmet op i, og tilsatte en masse isteringer.

Prøv også: Blue Caipiruva

Bonus til punchentusiasterne.

  • Ordet punch blev først dokumenteret i 1632, den blev for det meste lavet med vin eller brandy
  • I 1655 kom “den moderne punch” som var med Jamaicansk rom

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i