Hindbær Saft
Hindbærsmagen er en meget sødlig smag, men den har en skarp og syrlig undertone som gør den meget velegent til cocktails. Hvis man morter den i glasset eller shakeren skal man huske de små frø kan irriterer nogen, så en anden fremgangsmåde kunne være at lave den lækre frugt til saft.
Ingredienser til en hindbær saft
900 gram frosne hindbær
700 ml vand
315 gram sukker
Saften fra 2 lime
Friske hindbær smager helt fantastisk, men på visse årstider kan det være meget dyrt og svært at skaffe friske hindbær, så man kan købe dem frosne, og de kan smage helt udemærket. Denne opskrift er til en hindbær saft koncentrat, hvilket betyder, at den har en meget stærk smag af hindbær og sukker, det betyder, at man skal blande den op med vand efter behov og lyst. Jeg gik efter en sød saft, men man kan sagtens tage noget af sukkeret fra, hvis man heller vil lave en lidt mere syrlig saft.
Se også: Lær alt om lakridssirup
Fremgangsmåde:
Vandet bringes i en gryde, lad være med at gøre som mig, jeg tog en for lille gryde, og det straffer én senere i processen. Når vandet koger tilsætter man de frosne hindbær, det gør selvfølgelig at vandets temperatur falder og vandet med bærrene skal op på 90 grader. Hvis man ikke har et stegetermometer er en fingerregel, at når vandet “små bobler” er den 80 grader, når den så “mellem bobler” er den 90 grader. Dette tager ca. 10min. Man skal huske at røre stille i væsken imens.
Derefter skal væsken sis, dette gøres i et saftklæde, hvis man ikke har et saftklæde så brug en stor si med et viskestykke i og lad så væsken løbe igennem.
Efter det, stiller man væsken op på varmen igen og tilsætter sukker og lime. Nu skal saften bare op og lige koge, derefter skal den over i en beholder som er skoldet, så saften kan holde i længere tid.
Ingredienser til en cocktail med hindbær saft.
40 ml vodka
40 ml saft
10 ml saltet lakrids sirup
10 ml limejuice
Hele cocktailen mixes i en shaker med masser af is, den skal rystes hårdt. Man kan med fordel lade væsken stå i shakeren med is i, bare lige 30 sek. String den ned i et afkølet martini glas, pynt med lakrids puvler.