International Pisco dag.
Lørdag d. 6 februar, er det udover at være H.H. Prinsesse Marie´s fødselsdag også den international Pisco dag. Dagen hvor vi fejre Peru og ikke mindst deres national spiritus Pisco.
Pisco er en farveløs drue brandy produceret i Peru og Chile. I Chile er Pisco Elqui lavet i dalen, hvor det er destilleret to gange i kobber pot stills. I Peru er Pisco destilleret fra gæret druesaft i kobber pot stills. Den er aldrig fortyndet efter destillation.
Skal du fejre dagen, så fejre den bl.a. med deres national drink: Pisco sour.
Pisco sour drink:
- 6 cl pisco
- 2 cl sirup el. 2 tsk florsukker
- 2 cl citron
- ½ pasteuriseret æggehvide
Er du i København på denne dag, så er der forskellige barer du bør besøge, som alle fejre dagen med lækker pisco cocktails!
Kig bl.a. forbi Madklubben Vesterbro, Celcius Bar, Oak Room og Llama Restaurant & Bar
Vil du prøve pisco, så kan du bl.a. købe den her: Pisco Online
Hejsa,
I danmark findes mange slags Pisco, nogle fra Chile, nogle fra Peru,
Chile og Peru deler Pisco navne, men deres Pisco er ikke ens, der har ikke den samme destillerings process,
heller ikke brugt den same slags druer,
I den peruansk pisco bliver ikke tilført ekstra sukker og vand efter produktionen. Der anvendes kun saft fra ‘første pres’, som pot still destilleret.
I vil finde de bedste Pisco i den peruansk webshop, ja herhjemme tasteofperu.dk
Hej Mikael
Det er korrekt at der stadig er meget uvished i forhold til Pisco, så endelig spred budskabet 🙂