Grappa drinks
Grappa er en italiensk brændevin, der fremstilles ved destillering af det druekvas, som i forbindelse med produktion af vin er tilovers efter presningen af druerne.
Grappa har fandtes i Danmark i mange år, men har i alle disse år ikke rigtig været brugt, men er nu for alvor begyndt at blive brugt. Ikke kun på restauranter og cafeer, men også til drink og cocktails.
I den sammenhæng har vi samlet et par lækre grappa cocktails, man skal have prøvet.
Opskrifter med Grappa:
Grapparita:
4 cl Grappa moscato
2,5 cl Lemoncello
2,5 cl friskprisset limesaft
1,5 cl æggehvide.
Kom alle ingredienser i den cocktailshaker og shake nu grundigt. Si indholdet over i dit cocktailglas og pynt med et limetwist.
Denne lækre cocktail ser perfekt til de varme sommer aftener.
Summertime:
3 cl Montenegro
2 cl Grappa moscato
2 cl friskpresset limesaft
1 cl Monin jordbærsirup
1 cl citronsaft
Kom alle ingredienser i den cocktailshaker og shake nu grundigt. Si indholdet over i dit cocktailglasog pynt med et jordbær.
Antonella:
5 cl Grappa
3 cl limoncello
2 cl amarettto
2 cl Vanilje likør( Galliano eller likør 43)
Kom alle ingredienser i den cocktailshaker og shake nu grundigt. Server i et lowball glas.
Nonino sisters:
4 cl Grappa
3 cl Sours apple likør
Frisk ingefær
1/2 lime
2 tsk. rørsukker.
Kom lime, sukker og ingefær i dit lowball cocktailglas og muddle det nu grundigt. Tilsæt knust is og derefter spiritus. Rør rundt og tilsæt evt. extra knust is.