Gin og tonic i uventet twist
Flere anerkendte bartendere har vidnet om, at gin og tonic (GT) er en af de mest trendy drinks i år. I Danmark serveres en GT som regel i et highballglas med is og en citronskive. Men hvordan serverer man egentlig den ultimative GT?
– En GT’s smag kan variere meget afhængigt af, hvilken gin og tonic man vælger at blande. Garnituren spiller også en afgørende rolle. Prøv gerne forskellige kombinationer af både gin og tonic samt frugter og krydderier for at finde din favorit. Et bundt mynte og tørrede rosenblade er ikke bare utroligt dekorativt, men også smagsmæssigt uventede bidrag til din GT. Det vigtige er bare, at du vælger råvarer af god kvalitet, og at du bruger mange, helst solide, isterninger, der holder drinken kold og frisk. En GT bør serveres i såkaldte ballonglas med høj stilk og stor kumme – som et rødvinsglas. Den svage runding koncentrerer duftmolekylerne, hvilket understreger både duft- og smagsoplevelsen, siger Marlene Lough, Brand Ambassador hos BACARDÍ Danmark.
Hvis man vil drikke en gin og tonic (GT) på den trendy måde, så bør man altså satse på runde vinglas, et uventet tvist, kvalitetsråvarer og masser af is. Her giver Bombay Sapphire dig nogle tips til, hvordan du nemt kan lave en klassisk GT med et tvist – også derhjemme.
Sammen med BOMBAY SAPPHIRE® præsenterer Marlene Lough tre tvistede GT’s
GIN OG TONIC “DIAMOND ROSE”
- 50 ml BOMBAY SAPPHIRE®
- 100 ml premium tonic
- En stænk rosenvand
Serveres i et glas med stor kumme og høj stilk fyldt med isterninger. Garnér med et bundt mynte og tørrede rosenblade.
GIN OG TONIC “THYME IS ON OUR SIDE”
- 50 ml BOMBAY SAPPHIRE®
- 100 ml premium tonic
Serveres i et glas med stor kumme og høj stilk fyldt med isterninger. Garnér med et bundt timian og en citronskive.
GIN OG TONIC “RASP AND BASIL”
- 50 ml BOMBAY SAPPHIRE®
- 100 ml Goldberg tonic
Serveres i et glas med stor kumme og høj stilk fyldt med isterninger. Garnér med tre friske hindbær og et par basilikumblade.