Årets Tjener skal kåres
Årets Tjener og Årets Kok bliver afviklet samtidigt. Dette betyder, at hver finalist ved konkurrencens begyndelse – ved lodtrækning – får tildelt to køkkener, hvor to Årets Kok-finalister hver tilbereder 6 couverter til servering for særligt inviterede gæster. Tjenerfinalisterne skal således hver servere for 2 seksmandsborde. Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet.
Se også: Årets tjener og kok er fundet
Der er tale om to selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.
Årets Tjener-finalisterne dækker selv deres borde ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes, og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.
Udover servering for de særligt indbudte gæster består finalen af nogle af de tidligere nævnte discipliner – de udvalgte discipliner oplyses den 29. januar 2016.
Se også: En vin-elskers guide til Champagne
Bedømmelse
Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener. Beherskelse af fagets mange aspekter, herunder helhedsbedømmelse af gæstebetjeningen.
Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen – og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen – kan deltage. Når alle karakterer for en disciplin er registreret trækkes højeste og laveste fra.
Dommerpanel
- Anita Kajhøj Ibsen Lyng Dal – Hotel og Restaurant, Ry
- Christian Aarø – Aarø & Co., København
- Gert Arrild – Mercantec
- Jakob Kocemba – Kocembas
- Søren Ledet – Restaurant Geranium, København