Helsiki får deres første distillery efter forbudstiden
Helsinki Distillery Company – grundlagt af Mikko Mykkänen, Seamus Holohan og Kai Kilpinen – har allerede givet cirka 600-700 liter spiritus i den sidste måned.
Fra oktober vil barer lagerføre de destillerede produkter, som omfatter en gin og Calvados-orienteret drink.
Virksomheden planlægger dog at vende sit fokus på at producere whisky og sælger 28 liters tønder for lidt over 2.000 € ekskl tapperier omkostninger og afgifter.
“Det tager tre år at modnes, og vi er nødt til at have noget at tilbyde i mellemtiden,” fortalte Holohan til Helsinki Times.
De tre forretningsmænd har været interesseret i whisky i mere end 10 år, men har først nu besluttet at vende deres hobby til en rentabel forretning.
“Fordi et destilleri ville være for dyrt at køre som en hobby, havde vi at gøre det til en forretning,” kommenterede Kilpinen.
“Vi har byens teatre og biblioteker, men ingen destilleri. Selvfølgelig en civiliseret by skal også have et destilleri. ”
Gruppen har planer om at indføre en bar med udendørs siddepladser i tide til næste sommer.