Hjemmelavet sirup & spiritus Lav det selv

Hjemmelavet (infused) spiritus

Hen over sommeren vil vi her på DrinksMeister lave en række forskellige “hjemmelavede” spiritusser, også kaldet “infused”, og de første tre kan du læse om her.
Målet med disse semi-hjemmelavede spiritusser er naturligvis at få skabt nogle spændende varianter med et personligt præg. Forstil dig en hjemmelavet mojito, med alt fra rom til sirup til myntebladen der et resultat af hjemmeproduktion! 🙂

De første tre forsøg var med Grand Marnier (tilsat citronskaller og mynteblade), Vodka (tilsat knust chili, frisk rosmarin og timian) og sidst en Brøndrums hyldeblomst brændevin (tilsat saften af en ½ citron og mynteblade).
[singlepic id=103 w=430]

Til hvert forsøg brugte jeg 10 cl spiritus, og Brøndrums Hyldeblomst brændevinen fik tilsat saften af en ½ citron. Hyldeblomsten (med 30% alkohol) fik efter filteringen tilføjet 1 dl sukker, for at opnå en likør-lignende spiritus.

Start tips
Når du skal lave en infused spiritus, er det en god ide at bruge et godt produkt som base. F.eks. bruger du vodka, så vælg en der min. 80 proof. Det siger også sig selv, at jo bedre ugangspunkt, jo bedre resultat. – Dog kan man tænke at slave-produkter måske kan forbedres med lidt hjælp, mere om det en anden gang 😉

Opbevaring skal være i en tætsluttende beholder, gerne af glas så man kan nyde synet af sit eksperiment. Det er ofte uheldigt at bruge en flaske som opbevaring, da det kan være svært at få ingredienserne ned i flasken, og ikke mindst ud igen. Brug derfor en beholder med en stor åbning, hvoraf syltetøjsglas er ganske gode.

Filtering efter 4 døgn
Efter en kort research på nettet, anbefales det at filtere sin hjemmelavede spiritus efter 2-5 dage, hvorefter jeg i dette tilfælde gjorde det efter 4 døgn. Filteringen foregik via et ganske normalt kaffefilter, over i et rent syltetøjsglas. Filteringen af Hyldeblomsten med saft fra en ½ citron tog hele 7 timer, så har du frugtkød i, så vær forebredt på det kan tage lang tid. Fordelen ved et syltetøjsglas er jo så, at man kan skrue kaffefilteret fast, så den bare kan stå og passe sig selv. De to andre tog under en halv time.
[singlepic id=111 w=430] [singlepic id=201 w=430]

Flere billeder
[nggallery id=37]

Konklusion på første forsøg
I skrivende stund har jeg kun prøvesmagt resultatet, så en endelig dom må vente lidt endnu. Jeg vil teste de hjemmelavede spiritus på et par venner, der får to ens drinks, den ene med den originale spritus, og den anden med infused udgaven.

Har du selv erfaringer eller forslag til hjemmelavede spiritus? Så smid en kommentar så vi alle kan blive klogere 😉

2 thoughts on “Hjemmelavet (infused) spiritus

  1. Jeg har prøvet at lave citronlikør og paradisæblelikør. Begge gange blevet lidt skuffet over resultatet. Hældt skidtet på flaske og kastet dem ind i et skab. Begge gange, glemt alt om dem, fundet dem ca 1 år efter og opdaget jeg havde fremstillet gudedrikke!

  2. Hej Annegrete

    Mange tak for tippet. Det kan godt være ved nogle ting at de skal trække lidt. Ligesom når rom og whisky er på fade, vil indholdet modnes. Det er nok tilfældet her også 🙂

    Mvh
    Zander Hansen

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i