Ypioca Drinkskonkurrencen
Onsdag den 29 april var datoen for årets Ypioca drinkskonkurrence der blev vundet af Kasper R. Henriksen, der også løb med DM titlen i Flair Bartending tidligere på året. Tillykke til Kasper med sejren!
[singlepic id=338 w=350]Undertegnende deltog selv i løjerne, dog uden at komme i finalen. Mit indtryk var at alle havde en god aften, og der blev lavet mange lækre drinks, som billederne også vil vise. Alt deltog 30 bartendere fra hele landet, dog klart flest fra kbh.
Update den 14 maj: Den officielle video!
Se også: VM fest kalder på cachaca og Caipirinhas!
En lille video fra et af de første heats, optaget af DrinksMeister:
Vinderdrinken som Kasper R. Henriksen stod for:
[singlepic id=287 w=350]5 cl. Ypióca Prata – infuseret med sort peber
½ lime
1,5 cl. rørsukkersirup
3-4 friske blade basilikum
1 dash Bitters
Bjarke Reventlow blev to’er med denne drink:
Basil Brazil
4 Cl Ypioca ouro
3/4 Frisk lime
1 spsk rørsukker
2 cl marashino likør
1 cl sukkerlage
2 stilk frisk basilikum
Først mudles lime, derefter tilsættes basilikum og rørsukker, trykkes let uden, at knuse bladene. Alle ingredienser tilsættes, knust is og der røres rundt. Pynter med en stilk frisk basilikum.
Basilikum det store hit
3 ud af 4 drinks i finalen indeholdte alle basilikum, hvilket må siges at være et tydeligt signal om, at Cachaca og basilikum bestemt ikke er nogen dårlig cocktail. En af bartenderne nævnte at årsagen til han valgte lige netop basilikum var mest ud fra den forstilling om, det var der nok ikke så mange andre der havde valgt at bruge…
hej
det var en god aften. Har du nogen ide om hvor man kan se hvor mange point de forskellige Cocktails har fået. Jeg har prøvet at kigge på Ypioca’s hjemmeside men uden held.
Stine
Nej, det ved jeg desværre heller ikke, men kan spørge Anders (Ypioca) om han har dem – så kan jeg evt. lægge dem ud 😉
Jeg ved blot at 76 point var kravet for at komme i finalen, og 46 var laveste point.