Juledrinks
“Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra Kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden. Det var den første folketælling, mens Kvirinius var statholder i Syrien. Og alle drog hen for at lade sig indskrive, hver til sin by. Også Josef drog op fra byen Nazaret i Galilæa til Judæa, til Davids by, som hedder Betlehem, fordi han var af Davids hus og slægt, for at lade sig indskrive sammen med Maria, sin forlovede, som ventede et barn. Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle føde; og hun fødte sin søn, den førstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe, for der var ikke plads til dem i herberget.”
Så er julen snart over os, allerede nu kan vi se at butikkerne er begyndt at gøre klar til jul. Man kan få pebbernødder, chokolade julemænd og en masse mere. Snart kommer julefrokosterne også og der skal der selvfølgelig være alle de traditionelle drinks som man får op mod julen.
Se også: Spritbilistens julesang
Opskrifter:
Egg Nog
- 12 æggeblomme (pasteuriseret)
- 25 cl Cognac
- 25 cl whiskey
- 25 cl sukker
- 1 Liter Fløde
Pisk æggeblommer med sukkeret indtil Æggesnapsen er skummende og lys. Pisk whiskey og cognac i, lidt ad gangen. Hæld æggemassen over i en punchbowle og stil den på køl i mindst to timer. Pisk æggehviderne til de er næsten helt stive og pisk derefter fløden til den er helt stiv. Hæld først Mælemasen i æggemassen og derefter den stiftpiskede hvidemasse. Stil eggnog igen 1 time på køl.
Ved serveringen drysser man reven muskatnød over.
Hjemmelavet julesnaps
- Skræl af to appelsiner
- 50 g rørsukker,
- 1 hel stand Kanel
- ca 5 stk nelliker
- 2 stk. Vanilje
- En håndfuld enebær
- 1 Flaske Brøndums Snaps
Kom det hele i et stort patentglas og lad det trække i 40 dage.
Der kan tilsættes flere kaffebønner efter behag og det må gerne trække længere, alt efter behag. 40 dage er ikke livsnødvendigt, man kan også sagtens få et godt produkt efter blot 15 dage.
Glögg
- 4 liter rødvin
- 1/2 liter portvin
- 200 ml cognac
- 200 ml. grand marnier eller cointreu
- 500 g brun farin
- 2oo gram mangler
- 45 g kanel, hele
- 45 g nelliker, hele
- 4-5 skiver appelsin skal
- 2 citron skaller
Ovenstående koges op under svagt plus og lad det kope over en times tid, og dermed give gløggen mulighed for at suge smagen til sig.
Hvis du er i god tid, kan det kun anbefales at lade det trække op til et døgns tid.
- 5 dl. solbærsaft
- 5 dl. æblemost
- 1 lille stykke hel ingefær
- 1 stk. hel kanel
- 5 hele nelliker
- 50 g. mandelsplitter
- 75 g. rosiner
Det hele, undtagen mandler og rosiner varmes igennem og trækker. Kanel, ingefær og nelliker fiskes op. Mandler og rosiner tilsættes.
Red Hot Chocolate
Hæld mælk, fløde og chokolade i en mælkeskumning kop som bliver brugt til espresso. Skum mælken, som du ville når du ville lave en cappuccino(Evt. kog i gryde). Når mælken er varm fjernes skumdannelse og pisk eller rør kraftigt, indtil chokoladen er helt smeltet. Tilføj Campari og Brandy. Hæld i varmebestandigt kup. Kan pyntet med 1 stor skumfidus eller en rød pebermynte pind.
Fra alle os til alle jer, ønsker vi jer, jeres familie og alle jeres venner, en glædelig og velsignet jul.
Mvh. DrinksMeister