Introduktion til gin
Gin er en klar alkoholisk drink, der skal være på min 30% alkohol og være lavet på enebær. Ordet Gin stammer fra det hollandske Genever, der oversat til dansk betyder enebær. Det var nemlig hollænderne tilbage i 1600 tallet der opdagede enebærets gode egenskab til at skjule den rå spiritussmag. Senere tog englænderne ginnen til sig, hvilket medførte begrebet London Dry Gin.
Gin laves som regel på rug eller byg, men efterhånden også på mange andre kornsorter, f.eks. majs og hvede. Gin består af mange forskellige krydderier, og kan f.eks. indeholde: Mandler, Citronskal, Ingefær, Angelikarod, Kardemomme, Korianter, Kanel, Muskatnød, Appelsin skal og Violrod.
Gin behøver dog ikke at smage af enebær, hvilket mange af nutidens gin nu heller ikke gør.
Gin laves på utal af måder og ingredienser
Den franske gin Citadelle laves f.eks. på 19 forskellige krydderier.
Den amerikanske gin Zephyr laves blandet andet på blå iris og hyldebær.
I den Skotske gin Hendrick’s indgår blandet andet agurk og bulgariske rosenblade.
Almindelig Gin
Betegnes ved at ginnen laves som en brændevin der tilsmages med krydderierekstrakter. London Dry Gin tilføjes alle ingredienser under selve destilleringen så smagen dannes under det meste af processen.
London Dry Gin
Gin findes i mange versioner og navne. Gevener siger man især i Holland og Belgien, som jo af mange betegnes som ginens faderland. Lucas Bols destilierede sin første Gevener tilbage i år 1575, samme år som han grundlage det kendte likør og spiritusfirma Bols. Vilhelm den 3. der i 1672 der i 1688 sætter sig på den engelske trone, medtager han den Hollandske Genever som med tiden udvikler en ny karakter, og bliver til det vi idag kalder London Dry Gin.
Hej Mixmeister,
Supercool site!!!
Omkring Ginen’s historie er der et par unøjagtigheder, som f.eks. at Gin ikke behøver at smage af enebær, opfinderen af Jeneveren m.fl.
I kan læse den “rigtige” historie på min hjemmeside, og har I spørgsmål ser jeg frem til at høre fra jer.
Med venlig hilsen,
Henrik Hammer