Kasper R. Henriksen

Interview med bartenderen Kasper R. Henriksen
Kasper har konkurreret i både flair og mixologi siden 2004, og har efterhånden en række ganske gode resultater. Senest har Kasper vundet DM i flair og Ypióca cocktail 2009.
[singlepic id=60 w=350]

Kort om din bar-karriere, hvor har du arbejdet og hvor er du nu?
Kort fortalt så startede jeg på Dronning Louise i Esbjerg, hvor jeg fungerede som bar og nat ansvarlig i en periode. Derefter kom jeg til København hvor jeg arbejde en periode på ca. 4 år på Al Mercante, 3 af dem som bar manager. I samme periode underviste jeg bl.a. for barkursus.dk i flair og cocktails. Siden da er jeg blevet selvstændig og har idag firmaet Bouncing Olive sammen med Darren A. Whitehead. Sammen laver vi blandt andet kurser og events, ligesom vi har indgået et samarbejde med en række firmaer om markedsføring af deres produkter.

Du vandt DM i flair for et stykke tid siden, hvad bestod din drink i, og hvor meget betød drinken i forhold til showet?
I DM i flair var der et krav for sponsorens side, der gjorde at vi skulle bruge Malibu, så jeg valgte at lave en cocktail med noget abrikos, lime og bitters. Cocktailen i flairkonkurrencen har betydning for cirka en tredjedel af pointene.

Kaspers vinderdrink fra Ypioca 2009:
Pepperinha
[singlepic id=340 w=350]

5 cl. Ypióca Prata – infuseret med sort peber
½ lime
1,5 cl. rørsukkersirup
3-4 friske blade basilikum
1 dash Bitters

[singlepic id=292 w=350] Hvad er din ynglingsdrink og spiritus?
Lige i øjeblikket er min favorit spiritus rye whiskey, og min favorit cocktail Sazarac. Så megen kompleksitet i sådan en simpel classic cocktail… så kan man ikke bede om mere…

Se også: VM fest kalder på cachaca og Caipirinhas!

Trend: Er der nogen særlige ingredienser du arbejder med for tiden? f.eks. basilikum, agurk, balsamico…
Hmm… Hvad leger jeg med i øjeblikket… Da jeg vandt Ypióca konkurrencen var det med min egen pebber infuseret cacháca og basilikum… så det har jeg vel leget lidt med! Ellers er det vel lige hvad der falder mig ind, og hvad jeg kan hente af inspiration rundt omkring i…