Dansk spiritus er kommet på verdenskortet
Nordisk Gin
En floral gin, som med sine håndplukkede botanicals fra Norden er rig på smag og duft, der gør den velegnet i en gin-tonic med en mild tonic og friske bær. Det er en gin, hvor den grønlandske urt qajaasat er sat sammen med vilde hybenrose blomster og hyldeblomster fra Danmark samt islandske kvanfrø og svenske multebær. Desuden havtorn og æble. Nordisk Gin vandt en dobbelt guldmedalje på ”The Fifty Best Gins” i New York i 2015.
Filippa æblebrændevin
Filippa æblebrændevin destilleres på en mæsk, vi selv fremstiller af æbler af sorten Filippa. Den er destilleret på Filippa æbler. Æblerne bliver indkøbt på danske frugtplantager og derpå skyllet, sorteret, moset og sat til gæring. Mæsken bliver herefter destilleret til maksimum 84 % alk. vol. i henhold til EU-normer og fortyndet til 40 % va. En eau de vie der efterlader et frugtigt indtryk. René Langdahl Jørgensen fra Gastro.dk skriver: ”Stærk, men raffineret og meget ren og fin eftersmag.”. I 2015 blev den tildelt en sølvmedalje ved Berlin International Spirits Competition.
Røde Willy
Drammen er destilleret på fyrrenålsspidser, enebær, mynte og lynghonning. Efter destilleringen er den lagret på tormentilrod også kaldet blodrod. Røde Willy er en kraftig og fyldigt smagende dram med en flot rødlig farve fra tormentilroden. Den har sit navn efter en tidligere landbetjent i Fjerritslev, Nordjylland, som fik sit tilnavn af sin hårfarve. Han var en håndfast mand, som holdt styr på sin by. Han blev engang kåret til Fjerritslev bys mest populære mand og fik en flaske snaps i tilgift. Nu er der så opkaldt en dram efter ham.
Se også: Spritbilistens julesang
[nggallery id=238]
Fisk og Skaldyrssnaps
I 2011 blev Fisk og Skaldyrssnapsen kåret som årets julesnaps ved en uofficiel konkurrence på Restaurant Scheelsminde i Aalborg. Snapsen er ”født” til et fiskebord og er destilleret med bl.a. stjerneanis, ahornsirup og nelliker. Den er efterlagret på grannåle, som giver en lys, grønlig farve og et diskret indtryk af appelsin i eftersmagen.
Bukkespids
Jagtsnapsen har sit navn efter råbukkens opsats. En snaps, der er destilleret med planter og urter fra skoven, hvor råbukken færdes. Birkeblade, porse og andre gode sager fra råbukkens veksler fylder næse og mund med indtryk. René Langdahl Jørgensen fra Gastro.dk skriver: ”Smagen bærer præg af ahornsiruppen, men det mildner blot i det grønne urtede præg en smule – smagen er nærmest cremet. Suverænt destillat!”.
Sneppesnaps
Destilleret på bl.a. lynghonning, porse og enebær. En blid jagtsnaps tilsmagt med og lagret på lakridsrod og klitrosehyben, som har navn efter skovsneppen. Sneppesnapsen er manges favorit og er nærmest solgt, før produceret.
Du kan læse mere om dem her: Nordisk Brænderis hjemmeside