Bloody mary
Bloody mary, en af de klassikere man ikke kan komme uden om! Det siges, at Bloody mary opstod i Paris tilbage i 1920, og har siden været en af de mest populære drinks med vodka. Det er med andre ord, en klassiker der har bestå testen over dem alle, nemlig tiden.
Der kan som med alle andre drinks, altid findes et hav af forskellelige varianter – og heldigvis for det 🙂
Grundopskriften indeholder altid vodka og tomatjuice, oftes også salt og peber, men så begynder de forskellige varianter at slå igennem.
Et godt udgangspunkt er følgende drinksopskrift på en Bloody mary:
4 cl vodka
6 cl tomatjuice
2 cl frisk presset citronsaft
2 skvat Worcestershire sauce
fingerspids selleri salt
fingerspids perrod (pulver)
fingerspids goft salt
1-3 dråber hot pepper sauce
Pynt med en selleri stilk og en citronskive
Alle ingredienser shakes i en shaker, hvorefter et highball glas fyldes med is, og drinken sies over.
Med så mange stærke kryderier, så skal man naturligvis prøve sig frem, og finde lige den kombination der passer dig.
Et godt råd til dig der er lidt nørdet om din Bloody mary, prøv at lave en “infused” vodka med forskellige kryderier som peper, chili og ingefær. Lad det stå et par dage i vodka, og si så vodkaen over i en tæt beholder. Så har du en ekstra stærk vodka med et personligt præg!
Se også: Introduktion til vodka
Hej Bo! Jeg skulle finde en opskrift på Bloody Mary til TDC i morgen på K6. Nu prøver jeg din opskrift her. Jeg håber, at alt er vel med dig!
Kh Sahra