Mojito of the future
Fornylig var Terje Henriksen i Danmark, hvor han bl.a. lavede denne variant af den klassiske Mojito – med det passende navn: Mojito of the future
[singlepic id=925 w=350]
Kort fortalt går denne fremtidens mojito ud på at lave den uden isterninger. I stedet anvendes flydende nitrogen, der har et kogepunkt ved ca. 140 minus grader. Det er ret koldt 😉
Så denne opskrift er nok ikke en typisk “try this at home” opskrift.
Mojito of the future
4 cl Lys rom
10 Pebermynteblade
2-3 cl friskpresset limejuice
2-3 cl flydende rørsukker
Masser af nitrogen
Se også: Kraken rom
Først blendes mynteblade med de andre ingredienser. Herefter kommes de i en gryde, hvorefter der fyldes godt med nitrogen på. Så røres der i gryden til al nitrogen er fordampet og du har en slushice konsistens. Hæld/flyt Mojitoen op i et afkølet Martiniglas. Resultatet er en meget kold, koncentreret og fyldig Mojito.
[singlepic id=876]
Må sige, jeg var skeptisk, men må sige at jeg blev positivt overrasket. Man fik en intens og klar smag igennem. En skam den tager så “lang” tid at lave i forhold til en normal Mojito, for man får virkelig en helt anden oplevelse med denne fremgangsmåde ,)
Jeg ville nok lege lidt med opskriften, for uden vand får man rigtig meget smag – måske for meget?