Skagen Sunset
Skagen Turistforening arrangerede igår sin Cocktailkonkurrence, hvor en lokal bartender løb med sejren. Særligt interessant med denne Skagen Sunset er, ikke overraskende, kravet om mindst én nordjysk ingrediens.
Dommerpanelet til konkurrencen bestod udover undertegnede, blandt andet også af to kente personer fra gastronomien, nemlig Peter Kreiner (direktør for Noma) samt Michelinstjernekokken Paul Cunningham.
[singlepic id=669 w=300]Vinderdrinken – Skagen Sunset:
En lille håndfuld havtorn (små gule bær, smager ret syrligt, lidt som en passionsfrugt. Vokser blandet andet vildt i nordjylland)
4 cl Gin (Plymouth)
2 cl Sukkerlage
1 Cl Limejuice
4 Cl Tranebær (toppes, så en “Tequila Sunrise effekt opnås)
Store isteringer i et rocksglas
Muddle limejuice, havtorn og sukkerlage. Hæld isterninger i, og hæld tranebærjuice i ned langs glasset.
Smagskommentar: En meget frisk cocktail, med en tydelig havtornsmag, efterfuldt af tranebær. Lidt syrlig i starten, måske en smule for meget (til mine smagsløg), men bløder lidt op efter at isen for lov at smelte. En flot cocktail, som pyntes med en top mynte.
Skagen Turistforening så gerne det bliver den nye Manhatten, eller blot en Copenhagen, men det bliver svært at få havtorn indført på landets og udlandets barer. Men til turisterne der besøger nordjylland, er det oplagt at server en Skagen Sunset med en passende præsentation.
Alt i alt, en god simpel cocktail, som både ligner og smager af Skagen.
[nggallery id=125]
Hvis man ikke lige har friske havtorn, så kan Claus Meyer’s Råsaft af Havtron, faktisk gøre et rigtig godt job. Brug ca. 3-4 cl.
Opfundet af Hr. Høyer i Skagen:)
Hej Jacob,
Godt du meldte dig på banen 😉 – Har så fået solgt nogle Skagen Sunset? Er den af finde i andre barer/cafeer i Skagen?
– Og så vil jeg også gerne høre, hvad i gør når der ikke er flere havtorn i naturen, i bare kan plukke?
Der er mange øl på marked kender du forskellen på smagen på de øl du smager? Jeg har prøvet at teste de øl jeg nu drikker, men kan ikke smage forskel, på min side kan du skrive om din viden med øl